bambucké máslo

Přírodní surovina, která se získává z afrického stromu – ořešáku zvaného v angličtině shea tree. Tento strom, domorodci nazývaný karité, roste v úzkém pásu savan v oblasti subsaharské Afriky. Zde se od pradávna používáno jako pomoc na menší popáleniny, při bolestech svalů a revmatických obtížích a jako ochrana před sluncem.

Kvality této překrásné suroviny dnes znovuobjevuje novodomá medicína a kosmetika. Bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny a vitamíny A, D, E a F. Pro svou vynikající snášenlivost a příznivý vliv na pokožku je vhodnou součásti mastí a krémů pro citlivou či podrážděnou pokožku.

V kosmetice Delibutus je právě bambucké máslo masťovým základem. Je výborným nosičem ostatních rostlinných olejů, tvoří příjemný tenký film, který se výborně vstřebává do pokožky. Mimojiné i proto ho vřele doporučujeme i jako masťový základ pro výrobu domácích bylinných mastí.