konopný olej

Konopný olej se je využívanou přírodní surovinou již po tisíciletí. Díky obsahu nenasycených mastných kyselin omega-3 a omega-6 patří mezi nejcennější rostlinné oleje. Právě ony se řadí do skupiny esenciálních mastných kyselin, které si lidský oragnismus neumí vytvořit sám a musí jej tedy získávat z potravy.

Stejně prospěšný je ale i v zevním použití. Má mnoho vlastností, pro kterých si jej v péči o celé tělo velmi ceníme. Konopný olej se dobře vstřebává, je hypoalergenní a vyrovnává pH pokožky.

Pomáhá při hojení popálenin či hojení ran a jizev. Stejně dobře je využívám při terapii kožních problémů  jako jsou akné, atopický ekzém či lupénka. Je proto nedílnou součástí a jednou ze základních složek naší konopné kosmetiky.